Законопроектът за държавния бюджет за 2021 г. е съгласуван без

...
Законопроектът за държавния бюджет за 2021 г. е съгласуван без
Коментари Харесай

След критиките на Румен Радев МФ обяви, че бюджетът бил съгласуван с президентството

Законопроектът за държавния бюджет за 2021 година е координиран без забележки от Администрацията на президента, заяви пресцентърът на Министерството на финансите.

Съобщението е във връзка сериозните оценки от страна на президента на България Румен Радев за оферти от Министерството на финансите план на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 година и Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2021-2023 година, представляваща претекстовете към него, допълват от пресцентъра.

На конференция в Министерски съвет в късния следобяд представител на Министерство на финансите сподели документа, с който администрацията на президента дава своето мнение без забележки.

По-рано през днешния ден Румен Радев съобщи, че " (проекто)бюджетът е разоряващ и министър председателят знае, че си купува успокоение и власт с парите на жителите ". " Нещо повече - заробва идните генерации с харчовете ", сподели президентът.

В предаването " Неделя 150 " по БНР финансовият министър Кирил Ананиев съобщи, че " в плана на бюджет за идната година има ясно изразени цели, като те са главно ориентирани към предприемането на ограничения в отговор на разпространяването на COVID-19, за което е заложен запас в размер над 3 милиарда лева или 2,5 % от Брутният вътрешен продукт ".

Ананиев опроверга рецензиите за предизборни разноски, като посочи, че финансовите планове за идната година следват уговорките от програмата на държавното управление от 2017 година, измежду които са годишното повишение на приходите на заетите в обществения бранш и повишението на размера на минималната пенсия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР