Законопроектът за държавния бюджет беше подкрепен в парламентарната Комисия по

...
Законопроектът за държавния бюджет беше подкрепен в парламентарната Комисия по
Коментари Харесай

Законопроектът за държавния бюджет беше подкрепен в парламентарната Комисия по отбрана

Законопроектът за държавния бюджет беше подсилен в парламентарната Комисия по защита, след представянето и разискването през днешния ден на плануваните за защита разноски, с 11 гласа "за ", шестима "против " и трима "въздържал се ".

Размерът на средствата, избрани за МО в държавния бюджет за 2020 година, доближава 2 милиарда и 41 млн. лв. - 1,61 % от планувания Брутният вътрешен продукт в размер на над 126 милиарда лв., уточни заместник-министърът на защитата Анатолий Величков, който показа позитивното мнение на военното ведомство за бюджета в частта му за МО. Размерът на бюджета за 2020 година е малко над 1 милиарда 545 млн. лв.. Но с в допълнение планувани финансови средства в централния бюджет сумата нараства до над 2 милиарда.

Увеличението на бюджета на МО спрямо актуалната 2019 година е в размер на малко над 103 млн. лв.. Голямата част от това нарастване е за заплати на военнослужещите, които се планува да набъбнат още веднъж. Предвидени са и 100 млн. лв. за интегрирана система и инфраструктура за новите самолети Ф-16.

От ГЕРБ поддържаха проектобюджета с причини, че като безспорна стойност в никакъв случай не е имало подобен, че се получават бойни качества и че този бюджет е сериозна и постоянна крачка напред за развиването на въоръжените сили.

От Българска социалистическа партия регистрираха и позитивни страни, само че подчертаваха върху стимулирането на хората в защитата, предизвестиха, че проблемите няма да бъдат решени бързо и обявиха, че няма да го поддържат в този вид. От Движение за права и свободи регистрираха позитивна наклонност, само че обявиха, че ще се въздържат при гласуването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР