Законопроектът, целящ предотвратяване излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз

...
Законопроектът, целящ предотвратяване излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз
Коментари Харесай

Кралицата подписа закона, забраняващ Брекзит без сделка

Законопроектът, целящ попречване излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз без съглашение на 31 октомври, беше подписан от кралица Елизабет II, оповестиха от Камарата на лордовете (горната камара на английския парламент).

Законопроектът беше утвърден от кралицата, откакто беше признат от Камарата на лордовете в петък. Британският министър председател Борис Джонсън в този момент ще би трябвало да изиска от Европейски Съюз още едно отсрочване на Брекзит , в случай че двете страни не съумеят да реализират съглашение до 19 октомври.
 И Камарата на лордовете унижи Джонсън, гласоподава за отсрочване на Брекзит до 31 януари
И Камарата на лордовете унижи Джонсън, гласоподава за отсрочване на Брекзит до 31 януари

Законопроектът ще изисква от Борис Джонсън да изиска от Брюксел отсрочване на Брекзит до 31 януари

Междувременно ръководителят на Камарата на общините (долната камара на английския парламент) Джон Бъркоу разгласи, че ще подаде оставка като народен представител и ръководител до края на октомври.

Изказвайки се пред английските депутати, Бъркоу съобщи, че в случай че депутатите решат да се проведат предварителни общи избори в тазвечерното гласоподаване, той ще се отдръпна след изборите . В противоположен случай, в случай че Народното събрание не гласоподава за избори, Бъркоу съобщи, че ще си подаде оставката в четвъртък, 31 октомври, малко след гласуването на речта на кралицата на 21 или 22 октомври.

Председателят на Камарата на общините уточни, че е " най-добре " и " най-демократично " за него да остане най-малко до края на октомври , защото съгласно него е " значимо да има опитна фигура на стола " в този интервал. Бъркоу благодари на английските депутати за съдействието, както и на личния състав на Народното събрание, на гласоподавателите си на фамилията си.

Според Би Би Си към 37 депутати са оповестили, че ще подадат оставки след идващите избори.
 Франция заплаши да блокира ново отсрочване на Брекзит
Франция заплаши да блокира ново отсрочване на Брекзит

Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан акцентира, че няма реалистични оферти от Лондон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР