Законопроектът цели да насърчи руските разработчициПазарът на мобилни телефони в

...
Законопроектът цели да насърчи руските разработчициПазарът на мобилни телефони в
Коментари Харесай

Русия иска задължително местен софтуер в смартфоните

Законопроектът цели да насърчи съветските разработчици

Пазарът на мобилни телефони в Русия е доминиран от продуктите на Apple, Samsung и Huawei, които ще би трябвало да прибавят локален програмен продукт в устройствата си (снимка: CCO Public Domain)

Руските законодатели оферират локалните софтуерни артикули да бъдат наложителни за смарт телефоните , продавани в страната. Ако не спазят това условие, търговците ще бъдат глобявани, съгласно репортаж по тематиката на Ройтерс.

Всички смарт телефони, компютри и смарт тв приемници, продавани в Русия, би трябвало да включват авансово конфигуриран съветски програмен продукт, планува нов законопроект, задачата на който е поддържа локалните производители на програмен продукт.

Законопроектът, импортиран в долната камара на Народното събрание в четвъртък, ще разреши на управляващите да изготвят лист на наложителния съветски програмен продукт в устройствата. Ако бъде признат, той ще влезе в действие през юли 2020 година
още по тематиката
Руският пазар на мобилни телефони е доминиран от продуктите на Apple, Samsung и Huawei. Законопроектът планува санкции за фирмите, които продават устройства без авансово конфигуриран съветски програмен продукт, в размер на 50 000 до 200 000 рубли ($790 – 3170), считано от януари 2021 година

Предложението ще стане закон, единствено в случай че бъде подкрепено на три гласувания в долната камара на Народното събрание и по-късно от горната камара и от президента Владимир Путин.

През последните пет години Русия вкара по-строги закони за интернет, които задължават търсачките да изтриват някои резултати, услуги за известия да споделят ключовете за криптиране със службите за сигурност, а обществените мрежи да съхраняват потребителските данни на сървъри в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР