Законопроектът за частния фалит ще бъде внесен в Народното събрание

...
Законопроектът за частния фалит ще бъде внесен в Народното събрание
Коментари Харесай

Законопроектът за частния фалит ще бъде внесен в парламента след две седмици

Законопроектът за частния банкрут ще бъде импортиран в Народното събрание след две седмици. Това заяви зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на парламентарната група на "Обединени патриоти " Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание.

Следващата седмица ще бъде проведена кръгла маса по тематиката с представители на гражданското общество.

Проектът на Закона за частния банкрут беше разискван през днешния ден на кръгла маса с представители на институциите и политическите партии. Инициативата за закона е на "Обединените патриоти ".

Веселинов означи, че концепцията била да се изговорят вижданията на ведомствата и депутатите. От Националната организация за приходите са подкрепили законопроекта и създали оферти. Министерството на финансите, правосъдното и общественото министерство имали внимателна позиция, само че декларирали подготвеност за спор по тематиката. Българска народна банка също дала обещание оферти. От страна на партиите - единствено депутати от Българска социалистическа партия се появили на полемиката и изразили поддръжка към законопроекта.

Проектът на закона планува всеки един жител, който повече от 3 месеца не може да обслужва или едно повече отговорности до 200 хиляди лева и не по-малко от 6 минимални работни заплати, да има право на отбрана, която да изиска от съда. Ще има опция през идващите 5 годни да удовлетворява кредиторите. След края на този интервал обаче той ще бъде освободен от остатъка, в случай че има подобен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР