Законопроектът на Валери Симеонов и НФСБ за ограничение на рекламата

...
Законопроектът на Валери Симеонов и НФСБ за ограничение на рекламата
Коментари Харесай

Марешки за готвените от Валери Симеонов промени в хазарта: Тежък лобистки закон, който ще премахне светлия бизнес в бранша

Законопроектът на Валери Симеонов и НФСБ за ограничаване на рекламата на хазарт и на продажбата на лотарийни билети наподобява на тежък лобистки закон, който да отстрани светлия бизнес в сектора. А когато светлият бизнес изчезва, на негово място се настанява сивия, разяснява водачът на " Воля " Веселин Марешки.

" Когато погледнахме всички гледни точки, установихме, че има погрешни неистини, които се тиражират. Лотарийният бизнес не е
хазартен бизнес. Така се нападна тъкмо светлият отрасъл ", акцентира той пред България он ер.

" Очаквам да отдръпна законопроекта в този му тип. Ние можем да предложим някои хрумвания, да вземем за пример парите, които влизат от реклама и спонсорство от нездравословни действия, да отиват във фонд, посредством който да се подкрепят надарени деца. С част от тези пари страната да демонстрира преуспели хора. с този позитивен образец да покажем противоположната страна - че би трябвало да разчиташ на личните си умения и познания ", сподели още Марешки.

" Ще приказваме и с другите партии. В този си вид законопроектът няма да мине. Когато ГЕРБ и Българска социалистическа партия вникнат в него, и те няма да го поддържат ", безапелационен бе той.

Промените на НФСБ в Закона за
хазарта, са свързани със възбрана и на индиректната реклама, както и плануват продажбата на талоните за хазартните игри да се прави само на лицензираните за това места. Ограничаването на хазартната реклама бе подкрепено изрично от ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР