Законопроектът на НФСБ за силно редуциране на казината и игралните

...
Законопроектът на НФСБ за силно редуциране на казината и игралните
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Ограничението за казината е на ръба на закона

Законопроектът на НФСБ за мощно съкращаване на казината и игралните зали у нас е на косъм от нарушаване на законодателството. Такава теза разви някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков в коментар.
Той се усъмни дали не се погазват разпоредбите на конкуренцията. С ангажимента, че въпреки всичко по проблема би трябвало да се произнесат тесните експерти в материята на конкуренцията, специалистът по комерсиално право съобщи:
"Малко е на ръба на закона! Трябва доста деликатно да се обмисли дали няма да се стигне до едно такова нарушение на конкуренцията, само че има по-добри експерти по материята на конкурентното право ", предизвести проф. Герджиков.
"Нашият законодател не обича правото - той гледа по този начин, както му харесва на него. Няма почитание към правото. Да не приказваме за освен това. Така че, аз не съм сюрпризиран от неща, които се вършат непрестанно - които явно демонстрират ниска правна просвета и липса на професионализъм. Но ръководещите не обичат да се преценяват с правото - то им пречи. Мен ме боли като експерт ", призна някогашният член на законодателния орган към Народното събрание, който просъществува единствено за три месеца.
По мотив следващата смяна на разпоредбите в крачка, за която упорства по-малкият съдружен сътрудник, проф. Огнян Герджиков заключи, че това е рисковото, тъй като даваме отрицателен знак към вложителите.
"Тази неустановеност, това своенравие в правната уредба, води до възпиране на вложителите да влагат в България. Към мен са се обръщали доста пъти и български, и непознати вложители, че се опасяват поради тези непрекъснати промени по средата на играта. Така не се прави, в случай че желаеме да имаме разцвет ", безапелационен е някогашният ръководител на Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР