Законопроектът на депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и

...
Законопроектът на депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и
Коментари Харесай

Да, България: Законопроектът на Пеевски за КТБ противоречи на конституцията

Законопроектът на депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид против вторичното плячкосване на КТБ, импортиран за разглеждане в 44-ото Народно заседание, опонира на конституционните правила на правовата страна. Той ще докара до юридически безпорядък, защото нарушава правната сигурност, предвидимостта и стабилността на правния ред. Това се споделя в публично известие на придвижване " Да, България ".
От политическата мощ са внесли през вчерашния ден в Народното събрание мнение, с което упорстват да се подхващат ефикасни дейности за търсене на отговорност на съответни лица за банкрута на КТБ и прецизно използване на закона, вместо да се приема законодателство в нарушаване на фундаменталните правила на правовата страна.
" Проектозаконът предлага решения, които са противоположни на актуалните стандарти за производството по неплатежоспособност. Предвижда се удължение на периодите за осъществяване на производството по банковата неплатежоспособност, без да има действителни гаранции за повишение на неговата успеваемост. Решенията, предлагани в законопроекта, ще доведат до още по-голямо задълбочаване на казуса ", се прецизира в позицията на придвижване " Да, България ".
От партията прецизират, че " в законопроекта няма нито една мярка за повече гласност или обявяване на повече информация на необятната общност ".
" Всъщност вносителите желаят да продължат домогването до апетитни части от масата на несъстоятелността на КТБ, като вкарат " Емко ", " Петрол " и други назад в обсега на персонално преданите им синдици ", приключват от " Да, България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР