Законопроектът, който предлагате днес е необходим по една единствена причина

...
Законопроектът, който предлагате днес е необходим по една единствена причина
Коментари Харесай

БСП към „сглобката“: Фалирате държавата с нелепите си решения – къде е вносителят Борисов?

„ Законопроектът, който оферирате през днешния ден е нужен по една единствена причина – да не се банкрутира една от перлите в Българския енергиен холдинг „ Булгартрансгаз “. Но за този банкрут сте отговорни вие, ръководещите – дали сте коалиция, некоалиция, сглобка или сте просто клуб по ползи, в който главната ви цел е персоналното облагодетелстване, а не интереса на българските жители “. Това съобщи от парламентарната естрада през днешния ден националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и някогашен енергиен министър Драгомир Стойнев.
Социалистът беше безапелационен, че законопроектът  е нужен, с цел да се прикрие правната отпадналост на ръководещите. „ Защото вие сътворихте един голям скандал, който ще има и интернационалните последици. С приемането на този законопроект вие няма по какъв начин да изчистите тези 250 млн. лева, които са в салдото на „ Булгартрансгаз “. Заради вашата нелепост от през вчерашния ден „ Булгартрансгаз “ към този момент дължи на страната 250 млн лева И отговорните сте вие – тъй като сте некомпетентни, необразовани, не изпипвате законодателството си, решавате проблемите на напред “, уточни Стойнев.
Той беше безапелационен, че от това обаче няма да страдат ръководещите, а - българските жители. „ Вие в действителност стартирате да ставате извънредно нездравословни “, съобщи социалистът.
„ Виждаме, че българските жители не ви интересуват. Но би трябвало да знаете, че казусът става сериозен в Европейската комисия, в Европейския съюз. Унгария към този момент ни предизвести. Ако Европейска комисия не стартира инфрийджмънт процедура Унгария ще осъди България в Европейския съд. Защото тази мярка не дава отговор на европейското законодателство “, акцентира Драгомир Стойнев и добави:
„ Да, вие се усетихте, популярност богу, въпреки и късно, и със настоящия законопроект желаете да прехвърлите цялата отговорност към Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “. Само че никой не споделя какъв ще е механизмът. Как тъкмо от Агенция „ Митници “ или от Национална агенция за приходите ще изпратят писмо и ще си изискат парите. Някой да ми го изясни по какъв начин тъкмо ще стане “, попита националният представител от Българска социалистическа партия като акцентира, че това, което оферират ръководещите е „ да замажем казуса, който сътворихме, дано някой някъде си дължи едни пари, единствено и единствено да не банкрутираме едно от огромните предприятия „ Булгартрансгаз “.
Драгомир Стойнев даде образец: „ Добре, стопира се преносът на природен газ, примерно, става огромен скандал. Някой задава ли си въпроса по какъв начин „ Булгатрансгаз “ ще върне заема, който е взел за създаване на Турски поток? Или внезапно, ние ще се откажем от собствеността на това, което сме построили. Защото и тази догадка я има “, разяснява някогашният енергиен министър.
Драгомир Стойнев се обърна към ръководещите: „ Най-добре е да не вършиме нищо, да мълчите и да нямате никаква законодателна самодейност. Защото, досега нямате нито едно положително, вярно решение, което да е в името на българските жители. Наричате се евроатлантическа коалиция – молбата ми е бъдете българска коалиция, вие за това сте определени тук. Но дейностите ви до момента вредят на националния ни интерес “, прикани Стойнев.
Социалистът съобщи, че Българска социалистическа партия ще се въздържи и няма да гласоподава знаково „ срещу “, тъй като е значимо митниците и Национална агенция за приходите да събират тази вноска, да не бъде фалиран „ Булгартрансгаз “. „ Но вредата към този момент е направена. „ Булгартрансгаз “ дължи тези пари към бюджета – вие, ръководещите, сте тези, които би трябвало да ги намерите. Но тъй като няма да ги извършите – ще платят българските жители “, заключи Стойнев.
Народният представител от БСП Христо Проданов  също се обърна към ръководещите:  „ Как гласоподава ГЕРБ за това безумно решение първият път? Приехте ли го дружно с Промяната? “, попита Проданов и добави:
„ Тогава се оправдахте, че сте проспали решението. Вие от 6 месеца спите и не сте се събуждали в тази сглобка. Но по този метод фалирате страната и държавните предприятия. Да ни бяхте чули тогава от Българска социалистическа партия. Ето, и по тази причина е този избор на съмнение “, уточни социалистът.
Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски  препоръча: „ За казуса се обърнете към индивида от първия ред, дето в този момент го няма. Защото, 20 лева такса внесе като предложение не Георги Свиленски – вносител е Бойко Методиев Борисов. И казвате – през днешния ден от ГЕРБ ще гледаме кой по какъв начин гласоподава. Не, вижте си разпечатката от първото гласоподаване. Вижте кой внесе предлагането за вноска от 20 лева и задължи „ Булгартрансгаз “ с 250 млн лева Този дето би трябвало да събира гилзите и патроните, го няма днес– да пристигна и да каже за какво внесе 20 лева такса и задължи „ Булгатранс “ газ с 250 млн. лева “, реагира Свиленски.
Социалистът се обърна към ръководещите: „ Непрекъснато измисляте неуместно законодателство, успеваемостта на този парламент е нула. Вносителите няма да ги върнат тези 250 млн лева, това е ясно, само че най-малко да се извинят. Правилно казахте в претекстовете за днешното ви поправително решение - обезкървяване, заличаване на енергетиката, рецесия. - но не Българска социалистическа партия, Бойко Методиев Борисов, той е вносителят. Ние няма да участваме във вашите нелепости “, съобщи Свиленски.
Зам.-председателят на групата на социалистите цитира сътрудника си от ГЕРБ  Жечо Станков: „ Дайте да изправим “. Какво да изправим? Глупостите на Борисов? Той е вносител, ГЕРБ и Политическа партия са го подкрепили. Днес ще поправите грешката, само че не ни въвличайте във вашите нелепи решения. Да няма след това отново – проспахме го. Или най-малко се извинете – аз в случай че внеса един подобен закон и ви подведа, ще ви се извиня “, обърна се към ръководещите Свиленски.
„ Ефективността на болшинството в този Парламент не е нулева, тя е  под нулата. Това законодателство на сглобката е рисково и нездравословно за страната ни “, съобщи в изявлението си и националният представител от БСП Борислав Гуцанов . Той бе безапелационен, че с всичките си дейности до момента Българска социалистическа партия е потвърдила, че пази българските ползи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР