Законопроект за превръщането на биткойна в законно платежно средство в

...
Законопроект за превръщането на биткойна в законно платежно средство в
Коментари Харесай

Сенатор от Аризона предлага биткойна за законно платежно средство в щата

Законопроект за превръщането на биткойна в законно платежно средство в американския щат Аризона беше показан от републиканския сенатор Уенди Роджърс, която от известно време предизвиква приемането на криптовалута.

Законодателният орган на Аризона ще би трябвало да реши дали законопроектът е в сходство с федералния закон и Конституцията на Съединените щати, предава Daily Coin.

За да се трансформира биткойнът в законно платежно средство, той би трябвало освен да получи утвърждението на щатските законодатели, само че и на Конгреса на Съединените щати.

„ Клаузата за монетосечене на Конституцията значи, че пълномощието да се дефинира кое е и кое не е законно платежно средство в Съединените щати е само на Конгреса. Дори да бъде признат, законопроектът в Аризона ще бъде значително алегоричен “, счита юристът Престън Бърн.

Представянето на предлагането на Роджърс съответства с апела, насочен от Международния валутен фонд към Салвадор за унищожаване на биткойна като публично платежно средство. Кредитната организация счита, че криптовалутата генерира съществени опасности за стопанската система на централноамериканската страна и може да я сложи на ръба на банкрута заради високата си волатилност.

Въпреки това позицията на Съединени американски щати към биткойта и останалите криптовалути до момента е била като цяло толерантна, напомня изданието. Очаква се до няколко дни държавното управление на страната да издаде изпълнителна заповед за контролиране на крипто активите, които счита за въпрос на национална сигурност.

Нито федералното държавно управление, нито Конгресът обаче са давали индикации, че имат желание да забранят потреблението на криптовалути. Напротив - както ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл, по този начин и шефът на Комисията по скъпи бумаги и тържища Гари Генслер разясняват цифровите активи в позитивна светлина.

„ Освен законността обаче, поражда въпросът дали цифровите активи, в действителност, са валути, т.е. форма на парично средство. Това е нещо, което Конгресът ще би трябвало да обясни. Другият значим въпрос е с каква цел страната ще одобри цифровите активи като законно платежно средство.

Дали те ще бъдат просто различен платежен инструмент или ще имат по-широк обсег на финансово деяние “, споделя Стив Ганън от адвокатската адвокатска фирма Murphy and McGonigle.

Според Престън Бърн, даже в случай че законопроектът в Аризона бъде признат, въздействието на биткойна върху стопанската система на щата ще бъде лимитирано.

По думите му жителите на Аризона не могат да бъдат принудени да одобряват биткойна по конституционно допустим метод.

„ Аризона сигурно може да одобри закон като този и държавното управление на щата може да избере да одобри биткойн като форма за заплащане на налози в Аризона, само че това няма да промени правното отнасяне на биткойна като благосъстоятелност от позиция на федералния налог “, разясни Бърн.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР