Законопроект, внесен от депутати от Националния фронт за спасения на

...
Законопроект, внесен от депутати от Националния фронт за спасения на
Коментари Харесай

Законопроект отваря огромна врата за строежи край морския бряг

Законопроект, импортиран от депутати от Националния фронт за избавения на България, ще позволи строителството по морския бряг. За това сигнализират природозащитници пред bTV.

Миналият петък шестима народни представители от НФСБ са внесли промени в Закона за районното развиване. В документа попадат промени на два закона - за устройствата на територията и на черноморското крайбрежие. Добавя се терминът " предпочитани зони за влияние ", т.е. общинските препоръки ще вземат решение кой градеж има най-голяма опция да повлияе върху социално-икономическото развиване на общината. А тези зони да са и в закона за черноморското крайбрежие, оферират депутатите от НФСБ.

И още: " Ако за съответната територия на общината няма утвърден общ организационен проект, се позволява смяна в предназначението на поземлени парцели в горските територии, попадащи в зона " А " и в зона " Б " въз основа на влезнал в действие обстоен организационен проект. "

Зона " А " е до 100 метра от плажа или морския бряг.

" Депутатите оферират една голяма врата, с която да се стартира още веднъж застрояването по морето, в това число в местата, където има към този момент признати Общ устройствен план, което е най-скандалното ", сподели Люба Батемберска от " Да спасим Карадере ".

От НФСБ в претекстовете си към оферти законопроект пишат:

" Да се позволява смяна на предназначението на аграрни земи и поземлени парцели в горските територии в обсега на зона " А " и в зона " Б ".

От опозицията подлагаха на критика предложенията.

" Простичко казано, аграрни земи, до Черноморското крайбрежие, които сега не могат да им се смени предназначението, с едно просто болшинство в общинския съвет могат да се обособят в други зони и да бъдат засторени - още бетон, още строителство по Черноморието ", счита Явор Божанков, народен представител, " Българска социалистическа партия за България.

От ГЕРБ се въздържат от коментар с претекста, че законопроектът първо ще се разиска в парламентарната им група. През юли обаче в разгара на проблема " Алепу " ръководителят на екокомисията даде обещание възбрана за строителство край морския бряг.

" Ще наложим възбрана на строителството в Зона " А " - 100-метровата зона, прилежаща на черноморския бряг, където ще бъде наложена цялостна възбрана за строителство ", сподели Ивелина Василева, ръководител на Комисия по околна среда в Народно събрание.

Все още не е ясно дали ГЕРБ ще поддържа съдружния си сътрудник за импортираните в този момент законови ремонти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР