Законопроект, предвиждащ забраната на фермите за ценни кожи в страната

...
Законопроект, предвиждащ забраната на фермите за ценни кожи в страната
Коментари Харесай

Промени предвиждат забрана на фермите за ценни кожи в страната е внесен в парламента

Законопроект, предусещащ възбраната на фермите за скъпи кожи в страната от 1 януари 2021 година, е импортиран в Народното събрание. Това заяви на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Петя Алтимирска - ръководител на Инициативния комитет на Национална гражданска самодейност за възбрана добива на скъпи кожи в България и ръководител на УС на Сдружение " Кампании и активизъм за животните в промишлеността " - КАЖИ.

Предложението е за изменение на Закона за ветеринарномедицинската активност и е импортирано в Народното събрание предишния петък , подписано е от 13 народни представители от групата на " Българска социалистическа партия за България ".



В Европа животните, които към момента се отглеждат за кожи, са норки, лисици, чинчили и енотовидни кучета. Продължителността на живот във фермите е едвам седем месеца, като се изключи животните за разплод, които живеят към четири години, уточни Алтимирска.

Обществото е узряло към този момент за едно по-хуманно отношение към животните , уточни Габриела Пападопова, която е член на Инициативния комитет на Национална гражданска самодейност за възбрана добива на скъпи кожи в България. От КАЖИ означиха, че над 1020 са досега дизайнерите и комерсиалните марки, които са заявили отвод да употребяват и продават естествена кожа с косъм.

В отговор на въпрос Алтимирска уточни, че при приемането на възбраната няма да могат да бъдат избавени живите животни , само че може да се спасят към момента неродените. Тя отбелязва, че през идния април във фермите в страната би трябвало да бъдат родени към 200 000 животни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР