Законопроект, позволяващ всички двойки, независимо от пола си, да сключват

...
Законопроект, позволяващ всички двойки, независимо от пола си, да сключват
Коментари Харесай

В Монако разрешиха еднополовите брачни съюзи

Законопроект, допускащ всички двойки, без значение от пола си, да подписват цивилен съюз, одобри Националният съвет на Монако, оповестява Франс прес. Законът е признат единомислещо от 24-те представители в Народното събрание на Монако на 4 декември. Новите разпореждания дават права за всички двойки, сключили този цивилен контракт и заверили го пред нотариус, при положение на болест (когато би трябвало да се употребява здравната застраховка на партньора), при гибел (за наследство), при контракти за наем (и двамата да бъдат вписвани като титуляри).

Този контракт, като част от монегаското фамилно право, няма за цел да конкурира институцията на брака. Той няма да има резултат върху установяването на роднинство, правата и отговорностите на родителите, правата на децата и осиновяването, се прецизира в нормативния акт.

Признаването на гражданските съюзи ще влезе в действие, когато текстът бъде обнародван от княз Албер Втори. Монако бе една от последните европейски страни, които не предлагаха опция за подписване на цивилен съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР