Законодателят ни е дал краен срок 1 март 2020 г.,

...
Законодателят ни е дал краен срок 1 март 2020 г.,
Коментари Харесай

ТОЛ системата тръгва до 1 март 2020 г.

Законодателят ни е дал краен период 1 март 2020 година, тъй че в границите на този период тол системата ще тръгне. Това сподели проф. Олег Асенов – член на директорски съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

„ В България вкарваме модел на смесена система за таксуване. Леките коли до 3,5 тона се таксуват на база на време, електронна винетка, а колите над 3,5 тона се таксуват на база на изминато разстояние или по-известно като тол. И за рейсовете също ще бъдат таксувани като пътни транспортни средства над 3,5 тона, каквито са “, съобщи проф. Олег Асенов.

„ За колите оставаме на електронна винетка, по метода, по който се таксуваше през тази година. Няма да има промени за леките коли и в препоръчаната в този момент цена също и ставките, т.е. което заплащат водачите на леки коли досега, ще го заплащат и идната година “, добави още проф. Олег Асенов.

" Колите ще стартират да заплащат тол. В момента България както и всички европейски страни са в съгласувателна процедура за изменение на инструкция 62, като там се слагат разнообразни сега дискусионни периоди всички пътни транспортни средства да минат на таксуване на база на изминато разстояние. Една целева година, която се дискутира е 2030 година ", сподели още професорът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР