Законодателят и законът не могат да са безчувствени към паниката

...
Законодателят и законът не могат да са безчувствени към паниката
Коментари Харесай

Атанас Семов: В БНР имаше атентат срещу демокрацията, не сме ръднали със сантиметър за 13 години

Законодателят и законът не могат да са безчувствени към суматохата и публичните връзки. Да се вършат пополистки закони от през днешния ден за на следващия ден, е неприемливо. В наказателното право и данъчното право това е неприемливо. Това сподели пред БТВ конституционният арбитър Атанас Семов.
Конкретно това, за което става дума, е припряна мярка. Големият проблем не е в наказването. Голямата мощ е в неизбежността на наказването. По-добре да има санкции, в сравнение с да има пожизнен затвор, а половината от причинителите да не стигат до пандиза.

Пренебрежението към правата на индивида е елементарно да бъде видяно у нас - в полицията, администрацията и не малко правосъдни каузи. Хората се жалват пред Страсбург. Лошото е, че съдът работи доста постепенно. Закъснялото правораздаване е неприятно правораздаване. Като общество сме търпеливи.

Много повече каузи би трябвало да има в Страсбург за неприятно правораздаване. Първо има властови произвол, съдът не взема решение делото по този начин, както е вярно. Страсбург дава външна и самостоятелна оценка. Съдията, по сходство на учителя, е по хипотеза прав. В същото време зрялото гражданско общество е това, което реагира против безобразието и всяко посягане против главните права, като свободата на словото. В БНР имаше атентат против демокрацията. За това би трябвало да се реагира остро. В България но скъпи съдии. Преподавателите в СУ са сложени в унизително състояние.

Не разбрах за какво делото за Полфрийман трябваше да бъде планувано за след месец. Ранното освобождение на Полфрийман за мен бе много неправилно. Има нарушаване на онази визия за морал. Затова дано да си дадем сметка, че колкото по-рано потърсиш отбрана на правата си, толкоз по-вероятно е да я получиш. Достойнството на индивида е полезност номер едно във всички европейски Конституции.

Европейският основен прокурор не е като нашия основен прокурор, който има доста огромна власт. Той няма основни функционалности, които да трансформират политически ситуацията в Съюза. Ако продължаваме да чакаме Европейски Съюз да оправи държавата-няма да я оправи в никакъв случай. Резултати няма. България не е мръднала със сантиметър от преди 13 години. 12 години мониторинг-нула резултат. Европа към този момент си основава принадлежности за влияние. Тук подобен инструментариум е европейската прокуратура. Основната работа би трябвало да си я свършим ние тук.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР