Законодателството на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) става значително

...
Законодателството на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) става значително
Коментари Харесай

Законодателно ДНР била много по-сближена с Русия отколкото с Украйна

Законодателството на самопровъзгласилата се Донецка национална република ( ДНР) става доста по-синхронизирано с това на Русия в сравнение с с това на Украйна . Това разгласи ръководителят на Народния съвет на ДНР, или локалната конструкция, която играе ролята на парламент.

" С всеки минал ден ние се отдалечаваме от украинското законодателство ", посочи ръководителят на Народния съвет Владимир Бидьовка.

Представителят на ДНР е добавил, че законодателството на ДНР е " 60-70 % " синхронизирано с това на Луганската национална република (ЛНР), другата самопровъзгласила се проруска република в Източна Украйна. Той обаче добави, че в този миг било рано да се приказва за 100-процентова синхронизация .

" Разбира се, има разлики - ние сме две обособени страни и имаме своите особености в нашия обществен и стопански живот ", разяснява Бидьовка.

Двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна обявиха по-рано, че възнамерявали да синхронизират законодателствата си, с цел да доближат ново ниво във взаимоотношенията си. През юни 2018 година двете самопровъзгласили се републики подписаха протокол за съдействие сред своите парламенти.

Според ръководителя на Народното събрание ДНР се готви да промени конституцията на републиката, с цел да даде на съветския език статут на единствен в самопровъзгласилата се република.

В същото време той добави, че тези промени нямало да имат дискриминационен темперамент, тъй като не забранявали украинския език като средство за връзка.

Бидьовка отбелязал, че границите на републиката съвпадали с границите на някогашната Донецка област, а този факт по никакъв метод не нарушавал Минските съглашения от 2015 година Той също по този начин прикани Киев да се придържа към дипломатически средства за споразумяване на рецесията, а не да позволяват въпроси, " седнали в окопи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР