Законодателният съвет, който е пълен с лоялни привърженици, казва, че

...
Законодателният съвет, който е пълен с лоялни привърженици, казва, че
Коментари Харесай

Хонконг приема спорен закон за сигурността, който дава на правителството повече правомощия да отменя несъгласието

Законодателният съвет, който е цялостен с лоялни последователи, споделя, че новият закон има за цел да отбрани националната сигурност.

Този ход обаче необятно се възприема като последната стъпка в широкомащабни политически репресии след широкомащабни улични митинги през 2019 година, които оспориха ръководството на Китай над полуавтономната територия.

Критиците се опасяват от новото законодателство - разширение на спорното налагане на Законът за националната сигурност на Пекин от 2019 година - в допълнение ще подкопае гражданските свободи, които държавното управление даде обещание да резервира в продължение на 50 години, когато някогашната английска колония се върна под китайско ръководство през 1997 година

разказа приемането на новото законодателство - наречено член 23 - като „ пагубен удар върху правата на индивида в града “.

„ Приемането на член 23 изпраща най-ясното обръщение до момента, че желанието на управляващите в Хонконг да се съобразят с волята на Пекин изпреварва всички минали задължения отн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР