Законодателният процес за размера на партийните субсидии беше форсиран, тези

...
Законодателният процес за размера на партийните субсидии беше форсиран, тези
Коментари Харесай

Крум Зарков: Законодателният процес за размера на субсидиите беше форсиран

Законодателният развой за размера на партийните дотации беше форсиран, тези въпроси не трябва да се вземат решение по подобен метод. Това сподели зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков по време на среща с Неправителствени организации за партийната дотация в Народното събрание.

Тази среща беше свикана в незабавен порядък, тъй като законодателният развой беше форсиран. Едно предложение, което стартира с грандиозното заричане за понижаване на партийните дотации, се превърнa в повсеместен спор за финансирането на партиите, който върви към отварянето на опцията за частно финансиране на политическите сили. Тази опция беше изключена от българското законодателство, уточни той.

Следобед единствено след час и половина Бюджетната комисия ще разсъждава по тези въпроси. Утре е планувано първа точка в дневния ред да бъде точно това. За това и ние поехме самодейността да поканим представителите на изразилите позиция. Тези въпроси не би трябвало да се вземат решение по подобен метод. Необходим е изчерпателен спор както сред политическите сили, по този начин и сред политическите сили, гражданското общество и специалистите, съобщи Крум Зарков.

Ваня Нушева, която е програмен шеф на "Прозрачност без граница " благодари за поканата за полемиката. Ние се отзовахме на тази покана в отговор на позицията, която Асоциация "Прозрачност без граници ", редица Неправителствени организации, които разполагат с експертиза в тази област, Българската асоциация за политически науки, която в действителност сплотява професионалната общественост и редица специалисти, изразихме преди няколко дни. Разбира се, бихме желали сходна полемика да бъде проведена в многостранен формат и с присъединяване на редица други неправителствени организации, сподели Нушева, представена от "Фокус ". Тя акцентира, че въпросите за финансиране на политическите партии и акции са съществени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР