Законодателният процес по промените в Закона за радиото и телевизията

...
Законодателният процес по промените в Закона за радиото и телевизията
Коментари Харесай

Тома Биков отхвърли обвиненията, че върху БНР е оказван политически натиск

Законодателният развой по измененията в Закона за радиото и малкия екран е първоначално - не одобряваме ултиматуми от когота и да било в този миг. Това съобщи националният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков  Тома Биков Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 година в Бургас. Завършва актьорство за в декларация от името на група.

,,Не одобряваме обвиняванията, че върху БНР е оказван политически напън и че въобще е имало признаци за подобен в последната година. В случая става въпрос за нещо, което евентуално нито вие, нито господин Балтаков разбирате. Става въпрос за законодателен развой. Беше образувана работна група, която не е загадка. В нея вземат участие представителите на всички медии, на органиации, обвързвана с медиите. Тя създаде закон в съвсем цялостен консенсус. На второ място несъмнено, този закон, направен от тази работна група, е показан на публично разискване сега. След като мине публичното разискване той ще бъде показан в Народното събрание, където ще има първо четене, сред първо и второ четене могат да бъдат вкарвани разнообразни промени и по-късно ще има второ четене. Ние по никакъв метод не одобряваме ултиматуми от който и да било в този момент'', изясни депутатът от името на ГЕРБ.

Законодателният развой към момента е в своето начало. Доколкото разбираме генералният шеф на БНР е засегнат от това, че от законопроекта са отпаднали предложенията за увеличение на мандатите на генералните шефове на Българска национална телевизия и БНР и опцията те персонално да оферират управителните препоръки на двете медии. Ние оттеглихме тези оферти заради митингите и политическия напън, който оказа Демократична България и другите протестиращи, в това число Българска социалистическа партия пред Българска национална телевизия. Когато господин Вежди Рашидов внесе тези две оферти протестиращите отидоха пред Българска национална телевизия и започнаха да стачкуват пред тези оферти, добави още Тома Биков  Тома Биков Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 година в Бургас. Завършва актьорство за.

,,Защо господин Балтаков тогава не излезе да каже, че тези оферти в действителност са рационални. Бяхме упрекнати в това,че желаеме да превземем Българска национална телевизия, че желаеме да наложим цензура ", уточни Биков и добави, че тези оферти би трябвало да бъдат оттеглени, до момента в който не пристигна нова настройка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР