Законодателите в Сан Франциско гласуваха за забрана на използването на

...
Законодателите в Сан Франциско гласуваха за забрана на използването на
Коментари Харесай

Сан Франциско върви към забрана на лицевото разпознаване

Законодателите в Сан Франциско гласоподаваха за възбрана на потреблението на технологията за лицево различаване. Това е първият мерикански град, който е на път да вкара такава възбрана, заяви BBC, представена от БГНЕС.
Законът беше гласуван с 8 гласа „ за “ и един „ срещу “. Очаква се мярката да бъде публично призната в градското право след второто гласоподаване идната седмица.
Усъвършенстващите се съвременни технологии няма да могат да се употребяват от локални управляващи като органите за градския превоз или правоприлагащите органи. Освен това, всички проекти за закупуване на нови технологии за наблюдаване би трябвало към този момент да бъдат одобрявани от градските админи. Новите правила няма да се важат при ограниченията за сигурност на летището или морското пристанище на Сан Франциско, защото те са под юрисдикцията на федералните, а не на локалните управляващи.
Противниците на мярката обявиха, че това ще заплаши сигурността на хората и ще попречи на напъните за битка с престъпността. Тези, които поддържат това решение, считат, че технологиите, такива, каквито са сега, са ненадеждни и съставляват излишно нарушаване на персоналния живот и свободата на хората. По-специално, съперниците на лицевото различаване настояват, че системите са склонни към неточности, изключително що се отнася до дамите или хората с по-тъмна кожа.
" С това гласоподаване Сан Франциско разгласи, че технологията за лицево различаване е несъвместима с демокрацията и че жителите имат право на глас, когато става дума за решения за използването на високотехнологично наблюдаване ", сподели Мат Кейгъл от Американския съюз за цивилен свободи в Северна Калифорния. " Ние приветстваме града за това, че се вслуша в локалната общественост и проправи път напред с този значим закон. И други градове би трябвало да вкарат сходни защитни ограничения за отбрана на сигурността на хората и гражданските им права ", добави Кейгъл.
" Съгласни сме, че има проблеми с технологията за лицево различаване и не би трябвало да се употребява през днешния ден. Но технологията ще се усъвършенства и може да бъде потребен инструмент за социална сигурност, когато се употребява отговорно. Трябва да държим вратата отворена за тази опция ", обявиха съперници на забранителния акт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР