Законодателите в Алабама приеха законопроект, който обявява абортите за незаконни,

...
Законодателите в Алабама приеха законопроект, който обявява абортите за незаконни,
Коментари Харесай

Американският щат Алабама забрани абортите

Законодателите в Алабама одобриха законопроект, който афишира абортите за противозаконни, без да позволява изключения. Смята се, че това е най-стриктният сходен закон в Съединени американски щати.
Щтатският сенат утвърди закона с 25 гласа, отхвърляйки разрешаването на аборти в случаи на обезчестяване или блудничество.
Сега законът ще отиде в ръцете на републиканския губернатор Кей Айви. Тя не е удостоверила дали ще го подпише, само че се счита за мощен съперник на абортите, заяви Би Би Си.
Ако законът влезе в действие, абортът в Алабама би бил позволен единствено при избрани условия като опазване на живота и здравето на майката.
Националната организация на дамите назова възбраната "неконституционна " и съобщи, че това е "прозрачно изпитание да се ускори политическата поддръжка за претендентите съперници на абортите в идните избори ".
Стейси Фокс от гражданската организация за планувано родителство назова решението на сенаторите "тъмен ден за дамите в Алабама и в цялата страна ".
В изказване тя сподели, че политиците от Алабама "завинаги ще живеят в срам поради това гласоподаване и ние ще се погрижим всяка жена да знае кой носи отговорността за това ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР