Законна ли е може би най-голямата хижа в България –

...
Законна ли е може би най-голямата хижа в България –
Коментари Харесай

По български - хижата под Мусала работи, а има заповед да не работи

Законна ли е може би най-голямата хижа в България – тази под връх Мусала, " Мусала Нова "? Този въпрос задава в свое следствие за Нова телевизия журналистката Генка Шикерова.
По план в хижата би трябвало да има санитарни възли и пречиствателна станция, само че в действителност има висяща от стената тоалетна. За градежа ѝ страната дава 15 млн. лв. и в действителност би трябвало тя да не работи, тъй като няма позволение за заустване на отпадъчни води, за водохващане, няма позволение за прилагане на ток – по думите на основния проектант на Самоков Надежда Клинчева. Имало и отводи за планове за заустване, а от съдружие " Балканка " настояват, че бил показан план за водовземане на 300-400 метра от хижата, като там водата " колкото да църцорела ".
Със скрита камера е уловен и хижарят, който споделя пред 15 души какви са изискванията за нощувка. А планинарят Горан Горанов твърди, че е резервирал с други хора стаи. Саркис Бургазлян е различен клиент, който удостоверява историята на Горанов.
На всичкото от горната страна има издадена заповед след инспекция от 6 февруари тази година хижата да не работи, откакто станало ясно, че работи. Само че заповедта се апелира от съда. А хижата е благосъстоятелност на Българския туристически съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР