Законите за хората с увреждания ще стоят в парламента цяло

...
Законите за хората с увреждания ще стоят в парламента цяло
Коментари Харесай

Нинова: Законите за хора с увреждания ще стоят в парламента цяло лято, а майките в палатките, докато ние почиваме

Законите за хората с увреждания ще стоят в Народното събрание цяло лято, както и майките на деца с увреждания в палатките, а ние през това време ще почиваме. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на разискванията на проекторешението на Българска социалистическа партия за анулация на лятната почивка на Народното събрание.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че през днешния ден омбудсманът Мая Манолова ще внесе законови промени след диалозите с майките на деца с увреждания. Тя посочи, че в случай че те дават отговор на настояванията на майките, ръководената от нея партия ще припознае измененията. „ Нямали сте били материал за работа – ето ви един материал “, сподели Нинова по отношение на предлагането на Мая Манолова.

По думите й министърът на труда и обществената политика Бисер Петков се е заел докрая на юли да внесе закон. „ Какво ще се получи – тези закони ще стоят в деловодството до септември, а ние през това време ще почиваме. Заедно със законите в деловодството, майките и децата ще лежат в палатките “, сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани ръководещите да бъдат почтени и откровени и да кажат, че не желаят да работят през август. „ Ние заставаме с лицата си, с имената си и ви споделяме, че от името на майките на децата с увреждания желаеме анулация на ваканцията. Вие ми кажете от чие име говорите, че желаете да си почивате по плажовете “, сподели Нинова.

„ Две фрази сякаш демонстрират цялото ви отношение към казуса. Едното ви го спестих – то беше на премиера Бойко Борисов: „ Да ми се махат от главата “. Второто го чухме през днешния ден и тук, то беше: „ Стига с тази една палатка “ “, сподели Нинова по отношение на изявлението на Вежди Рашидов от парламентарната естрада. По думите й това споделя всичко.

„ Палатката не е една, палатките са доста, не са единствено пред Народното събрание, а в цялата страна. Тези майки дадоха ясно да се разбере, че няма да се махнат от главата на премиера, тъй като се борят за живота на децата си. Няма накъде повече да отстъпват. Би ми се желало този спор и вашите причини да ги бяхме изнесли начело. Моля ви сътрудници, които се изказахте отсам, идете на 10 метра от Народното събрание и го кажете на майките. Тук ви е елементарно зад стените, нали “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й към репликите „ Да ми се махат от главата “ и „ Стига с тази една палатка “ може да се добави репликата: „ Ще живеете със 138 лева, в случай че спрете да пушите “. По думите й това е имитация, изговорена от народен представител на ГЕРБ към човек с един крайник. Корнелия Нинова разясни, че става въпрос за безсърдечие. Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че тук идва огромната тематика за какво Народното събрание е с неприятен рейтинг. Тя прикани ръководещите да опровергаят това чувство като гласоподават за анулацията на ваканцията на депутатите.

„ Нашето надменност е причина за това отношение на хората към нас. Многократно сме поставяли този въпрос – политическата класа да се осъзнае и да почнем сами да се откажем от привилегии. Не сме ние от Българска социалистическа партия отговорни за това положение на българския парламент “, сподели Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР