Законите в Руската федерация ще бъдат променени така, че да

...
Законите в Руската федерация ще бъдат променени така, че да
Коментари Харесай

В Русия ще борят интернет тролове с онлайн нотариуси

Законите в Руската федерация ще бъдат изменени по този начин, че да разрешат на жителите да получават онлайн нотариална помощ за документиране на обиди в интернет. Нотариусът отдалечени ще удостоверява съществуването на оскърбително наличие, без да е нужна персонална среща с него. Това заяви Российкая газета, цитирайки президента на тамошната Федерална нотариална палата – Константин Корсик.

По думите му съответното техническо задание към този момент е квалифицирано. С него ще се заемат в иновационното градче Сколково. То е част от огромен план за даване на онлайн нотариални услуги за жителите.

 В Русия ще борят интернет тролове с онлайн нотариуси

Не всички такива услуги обаче ще са налични през интернет. По този метод няма да може да вземем за пример да вършат завети или да се трансферират парцели. В тези и други случаи наличието при нотариуса ще продължава да бъде наложително.

Засега претенденти за дигитализиране са услуги като фиксиране на подмолно държание, за което по закон може да се планува заблуждение под отговорност. Става дума за оскърбителни изявления, така наречен тролинг, онлайн гонене (особено на деца), склонявания към самоубийства и така нататък

За да може тамошните съдилища да преглеждат свързани с сходни случаи тъжби, дейностите на обвинените би трябвало да бъдат заверени от нотариус. Съгласно актуалното законодателство това би трябвало да стане посредством персонално посещаване при него. Този развой може да отнеме време, през което съответното интернет наличие да бъде изтрито. Чрез отдалечената услуга се чака нотариалното оформяне на доказателствен материал за пред съда да бъде доста ускорено.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР