Законите ни гарантират условия за бърз и ефективен процес, според

...
Законите ни гарантират условия за бърз и ефективен процес, според
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието доволно от НПК, ГПК и АПК

Законите ни подсигуряват условия за бърз и ефикасен развой, съгласно разбор на Министерството на правораздаването, направен в осъществяване на план " Ефективен достъп до правораздаване ", финансиран по Оперативна стратегия " Добро ръководство ".

Условията за сходно правораздаване са основани с наредбите на Гражданскопроцесуалния кодекс, Наказателно процесуалния кодекс и Административно наказателния кодекс, осведомят от Министерство на правосъдието.

Резултатите от проучването ще бъдат импортирани за разглеждане от Съвета по използване на правосъдната промяна. Методологията ще бъде въведена със заповед на министъра на правораздаването като непрекъснат механизъм за оценка на резултата от използването на процесуалните кодекси.

Според зам.-министъра на правораздаването Евгени Стоянов с този пилотен разбор и създадената методология може да се оцени дали е нужна смяна в процесуалните закони. Първо да се оцени тяхното използване, прикани Стоянов. Той акцентира, че една от задачите на плана е основаване на непрекъснат механизъм за оценка на използването на Граждански процесуален кодекс, Наказателно-процесуален кодекс и Административнопроцесуален кодекс, в това число посредством изследване на публичното мнение.

По време на представянето на изводите от отчета бяха отправени рекомендации за възстановяване на равния достъп до съда и гаранцията за обективен и ефикасен развой в рационални периоди.

Резултатите и изводите от разбора бяха показани в сряда, 15 май, по време на публично разискване пред адвокати. На събитието участваха магистрати, представители на Висшия правосъден съвет, Националния институт на правораздаването, адвокатурата, Министерство на вътрешните работи и членове на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР