Законен е изборът на проф. Виктор Златков в качеството му

...
Законен е изборът на проф. Виктор Златков в качеството му
Коментари Харесай

Деканът на Медицинския университет е законно избран

Законен е изборът на проф. Виктор Златков в качеството му на сегашен декан на Медицинския университет (МУ) в София, защото и Общото заседание на образователното заведение, което е провело гласуването му за декан, е било законно. Това постанови Върховният административен съд като решението не предстои на обжалване.

Припомняме, че правосъдната сага по проблема легален ли е бил изборът на проф. Златков стартира доскоро повече от две години поради искания на проф. Вихра Миланова, която беше втори кандидат за декан на МУ. Протекции над нея имаше от страна на тогавашния министър на образованието – Меглена Кунева. Г-жа Кунева предприе серия от медийни и правосъдни офанзиви против висшето образователно заведение и неговото управление, с цел да получи въздействие над ВУЗ-а, настояват представители на Общото заседание.

Наскоро завърши и друго дело – против някогашния ректор акад. Ваньо Митев и някогашния секретар на МУ – Алексей Алексеев за занемареност и неизгодни за ВУЗ-а покупко-продажби. Присъдата беше оправдателна по всички обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР