Законът за земеделските кооперации, който действа в момента, не е

...
Законът за земеделските кооперации, който действа в момента, не е
Коментари Харесай

Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации

„ Законът за земеделските кооперации, който работи сега, не е единствено за тях. Още повече, че той е и стар, юридически е в други времена ” – сподели в Добрич Явор Гечев, ръководител на Националния съюз на земеделските кооперации в България.

„ Мислим, че е извънредно време кооперативното придвижване да влезе в 21 век ” – добави той. „ Около 6-7 месеца сме писали вид на нов закон, в този момент стартират разискванията, първата среща е в Добричка област ” – добави той. Според него, те ще стигнат до всеки ръководител на кооперация. Кооперациите в България сега са към 900, а концепцията е законът да се внесе при започване на 2020 година Гечев не посочи в този момент по какъв начин ще се внесе проектозаконът в Народното събрание.

„ Мислим да отворим и фермерски кооперации. С разискването на Закона за кооперациите в цялата страна, ние вършим вътрешна полемика, с цел да може този закон да произтича от кооперациите. ” – изясни още Гечев. „ Обвързваме кооперациите със самата земя, което до момента не е по този начин ” – добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР