Законът за защита на растенията тотално обезличи професията агроном, а

...
Законът за защита на растенията тотално обезличи професията агроном, а
Коментари Харесай

На промоция: Автошкола издава китапи за РЗ специалисти

Законът за отбрана на растенията тотално обезличи специалността агроном, а най-престижната компетентност „ Растителна отбрана “ е унизена. Същият закон дава право който не е агроном, елементарно да се снабди с кетап от фиктивен курс за работа с препарати за растителна отбрана, което на процедура го поставя на един кантар със експерт, който 5 години е учил за агроном.

И в двата случая се заплаща по 40 лева за хартийката /сертификата/ в касата на Българска организация по сигурност на храните /БАБХ/, с разликата, че агрономът е „ освободен “ от плаващия брой часове, за които лаикът брои сред 300 и 400 лева за наложителен курс.

Връх на анархията в сектора е фактът, че куцо и сакато има картбланш за учаща организация, която има право да организира курсове по растителна отбрана и това е с благословията на БАБХ. Колкото и да не е за поверие, само че е реалност, че автошкола организира онлайн курсове за приемане на документ за работа с артикули за растителна отбрана. Обява за това се върти в интернет. Същата автошкола предлага и предложения с 50 на 100 понижение на подобен курс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР