Законът за военния бюджет на САЩ за финансовата 2019 година,

...
Законът за военния бюджет на САЩ за финансовата 2019 година,
Коментари Харесай

Руски вестник: Военният бюджет на САЩ за 2019 г. предвижда средства за възпиране на Русия

Законът за военния бюджет на Съединени американски щати за финансовата 2019 година, подписан през вчерашния ден от президента Доналд Тръмп, планува средства за редица ограничения, ориентирани към военно " въздържане на Русия ", отбелязва в. " Комсомолская истина ".

Американското министерство на защитата ще получи " невижданите 716 милиарда $ ", акцентира съветският всекидневник.

Сред ограниченията за военно въздържане на Москва той откроява " продължената възбрана за съдействие сред Пентагона и съветското министерство на защитата ", само че прави спогодба, че тя не визира разговора сред военните и каналите за незабавна връзка.

Новият закон също по този начин дава опция за редица сътрудници и съдружници на Съединени американски щати да се вършат изключения в областта на антируските наказания с оглед да се подсигурява националната сигурност на тези страни,, предава Българска телеграфна агенция.

За това настояваше шефът на Пентагона Джеймс Матис - той увери Конгреса, че за Вашингтон ще е потребно да демонстрира еластичен метод към сходни проблеми, показва " Комсомолская истина ".

Съединени американски щати също така ще провиснал на Украйна военна помощ за 250 милиона $, в това число посредством доставки на смъртоносни отбранителни оръжия, добавя изданието.

Белият дом не оповестява на уеб страницата си какъв брой тъкмо средства ще се изразходват за противопоставяне против Русия във военната сфера, написа в. " Ведомости ". През 2018 година за дейности против " съветската експанзия " в отбранителния бюджет на Съединени американски щати бяха планувани над 5 милиарда $, напомня съветският ежедневник.

За " въздържане на начинания " в Европа предходният бюджет отпусна 4,6 милиарда $, в това число 100 милиона за повишение на отбранителната дарба на балтийските страни, прибавя " Ведомости ".

В текста на новия закон се загатват няколко ограничения за битка с въздействието на Русия, акцентира и седмичникът " Аргументи недели ".

" В Съединени американски щати да вземем за пример ще бъдат признати на въоръжение нови видове нуклеарни заряди с дребна мощ. Освен това ще се финансира наличието на американски военни в Източна Европа. Посочва се също, че Вашингтон счита да подкрепя съдружниците си, в това число на територията на Украйна. Документът осведоми още, че се замразява Договорът за намерено небе, подписан по-рано с Руската федерация " и доста други страни, изброява изданието.

Канадската компания " Пи Джи Дабъл Ю дифенс текнолъджис " ще достави на Украйна снайперистки пушки Ел Ар Ти-3 за 770 милиона $. Това съобщи пред украинска телевизия притежателят на компанията Рос Спагръд, написа в. " Известия ", като се базира на канадското издание " Отава ситизън ".

Канадското министерство на външните работи отхвърли информация за договорката, само че стана ясно, че предходната седмица тя е била утвърдена, се споделя в материала.

На 25 юли се разбра, че Пентагонът е отпуснал над 300 милиона $ за произвеждане на портативни противотанкови ракетни комплекси " Джавелин " за няколко страни, в това число Украйна. През декември Държавният департамент на Съединени американски щати публично удостовери желанията на Вашингтон да доставя оръжия на Украйна. Руското външно министерство разкритикува решенията на Съединени американски щати и други страни за оръжейни доставки за Киев с претекста, че това може да изостри обстановката в Източна Украйна, напомня " Известия ".

Канадските сътрудници на Украйна към този момент даже не крият, че доставят на Киев несъмнено нападателни оръжия - извънредно мъчно е те да се преглеждат като отбранителни, разяснява изданието " Военное обозрение ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР