Законът за удължаване на разпоредби от Бюджет 2022 е внесен

...
Законът за удължаване на разпоредби от Бюджет 2022 е внесен
Коментари Харесай

Служебният кабинет внесе в НС удължаването на Бюджет 2022

Законът за удължение на разпореждания от Бюджет 2022 е импортиран в Народното събрание, показа Вчера кабинетът разиска законопроекта, откакто Съветът за тристранно съдействие го отхвърли поради несъгласието на синдикатите.

С препоръчаните текстове се резервират главните политики, гласувани в тазгодишния бюджет, до избирането на нов постоянен кабинет.

Според синдикатите не би трябвало да се позволява заледяване на приходите, работодателите обаче са на мнение, че това е единственият късмет да се избегне още по-голям недостиг в хазната.

Мотивът на служебния кабинет да прибегне до този вид е, че няма парламентарно болшинство, което да поддържа препоръчани от него политики, по тази причина е в пълномощията на постоянно държавно управление да приготви напълно нов бюджет за 2023 година

Българска социалистическа партия ще поддържа предлагането на служебното държавно управление за удължение на бюджета за тази година, само че ще упорства за съществени ремонти сред първо и второ четене.

За задачата социалистите ще поканят всички парламентарни групи на диалози, сподели водачът на партията Корнелия Нинова: " В посока поддръжка на служащи, на небогати, на възрастните, на енергийно небогати, на уязвими, поддръжка за стопанската система ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР