Законът за радиото и телевизията трябва да бъде премислен. Той

...
Законът за радиото и телевизията трябва да бъде премислен. Той
Коментари Харесай

Велислав Минеков получил заплахи да мълчи и да не рови, той: Слънчогледите се завъртяха

Законът за радиото и малкия екран би трябвало да бъде обмислен. Той е освен стар, само че и нездравословен. Очакваме парламент и да стартират измененията, тъй като обстановката е в действителност нетърпима. Това съобщи министърът на културата проф. Велислав Минеков в изявление за БНР. Според него Съветът за електронни медии е съвет с чисто политически функционалности.

,,Не можем да приказваме за частни медии в България. Всичките, общо взето сходни, се устоят с пари от страната, със средства от министерствата, от общините, от познати фондации, от изцяло непознати фондации, от села, паланки, градове, музеи, хотели, заведения за хранене. Но когато страната е вътре, е смущаващо. Виждам малките екрани, които се хранят от всички министерства, получавайки приблизително по половин милион от всяко едно министерство. Другото е партийната хранилка. Няма партия, която е била до момента вътре в Народното събрание, която да не взе участие на всички места с голяма сума``, разяснява Велислав Минеков , базирайки се на данни от обществения указател към Министерството на културата за собствеността на медиите и тяхното финансиране.

Не може частна медия да бъде ръководена с този тип хранилки, акцентира Минеков и уточни образец с Радио К-2, където „ сумите са просто някаква бедност “ спрямо всичко това, което е видял, „ изключително във връзка с гледаеми малките екрани “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ - 5 000 лв., МТСП – 14 700 лв., Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “ – какво прави това дружество вътре в радиото, не ми е ясно – само че съвсем 10 хиляди лв., Министерство на туризма – 10 хиляди лв., внезапно от банката, която се прочу напоследък: Българската банка за развиване – има едни инцидентно попаднали 70 хиляди лв., сподели Минеков.

ББР е дала парите по контракт за акция за дуалното и професионално обучение, спонсорство от ББР, посочи Минеков. Запитан дали ББР е подпомагала и други медии, Минеков удостовери: „ Колкото пожелаете. “

Екологичен потенциал прикани корупцията да бъде включена измежду аргументите за налагане на евросанкции

,,Медийното улеснение се търси от пълноценно определените държавни управления и парламенти``, посочи още служебният министър на културата.

Истинското начало на заглушаване на медийната среда съгласно него датира от времето на ръководството на Симеон Сакскобургготски.

Тези услуги за мен са рушвет. Тук става нещо доста непочтено. Тук министри си купуват тишина и улеснение. Купуват си великолепие. Никой не е погледнал. Никой не е видял какво става години обратно. Никой не си е дал пояснение за задачата на тази процедура, а задачата е ясна. Никой не се е докоснал. Никой не се е възмутил. Никой не е разказал, безапелационен е Велислав Минеков , който напомни, че тази информация е свободна и налична на уеб страницата на министерството.

Министърът на културата разгласи, че е получил „ две леки закани “ какво ще стане, в случай че се разрови и е бил предизвестен да не приказва за някои случаи в пространството, в които по думите му става дума за „ разграбване, обир и корупция “.

,,Има хора, които са притиснати от това, което приказвам и би трябвало да понижа този напън, изключително за неща, които при една естествена прокуратура биха тръгнали в доста неприятна посока. Медии, които са били комфортни на предходното държавно управление, които са останали недокоснати, които са били хранени постоянно и то отново по тази линия – от партии, от министерства. Чувстват се заплашени``, добави Велислав Минеков.

По мотив годишнината от началото на миналогодишните антиправителствени митинги - 9 юли, проф. Минеков уточни, че страната е тръгнала в друга посока.

Някои неща се трансформираха. Слънчогледите се завъртяха в вярната страна. Ще е необходим главен ремонт на държавността, само че ще е нужно да променим и навиците си. Не би трябвало повече да мълчим, не би трябвало да прикриваме и дребната корупция, освен едрата, уточни служебният министър на културата в умозаключение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР