„Законът за противодействие на корупцията е внесен и ИТН казаха,

...
„Законът за противодействие на корупцията е внесен и ИТН казаха,
Коментари Харесай

Свиленски: ИТН ги е страх от борба с корупцията

„ Законът за противопоставяне на корупцията е импортиран и Има Такъв Народ споделиха, че не желаят да се приема. Виждате ли лицемерието? Когато беше препоръчана програмата през вчерашния ден, те гласоподаваха срещу.

Днес, когато беше препоръчано удължение на времето, с цел да се разиска Законът за противопоставяне на корупцията, Движение за права и свободи и ГЕРБ излязоха от залата и се видя, че няма кворум, всички депутати на Има Такъв Народ се подредиха, с цел да могат в този момент да ви кажат, че са борци с корупцията. Само че тях ги е боязън от тази битка с корупцията.” Това съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

„ Те не желаят нито Бойко Рашков, нито законът за противопоставяне на корупцията да се одобри. Борците с корупцията се виждат по гласуванията. Те имаха опция през вчерашния ден да оставят в програмата разглеждането на този закон, само че в никакъв случай не са го желали, тъй като за този проект за събаряне на държавното управление се оказа, че е работено от дълго време”, акцентира Свиленски.

Той посочи, че на договарянията за държавно управление договарящите от „ Има подобен народ” Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов са приели кандидатурата на Асен Василев за министър-председател.

„ Техните думи бяха: Приемаме Асен Василев, само че не одобряваме законът за КОНПИ да мине бързо. Искаме законът да бъде признат септември или октомври месец. Това им бяха изискванията.”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР