„Законът за противодействие на корупцията е внесен и ИТН казаха,

...
„Законът за противодействие на корупцията е внесен и ИТН казаха,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: ИТН ги е страх от борбата с корупцията

„ Законът за противопоставяне на корупцията е импортиран и Има Такъв Народ споделиха, че не желаят да се приема. Виждате ли лицемерието? Когато беше препоръчана програмата през вчерашния ден, те гласоподаваха срещу. Днес, когато беше препоръчано удължение на времето, с цел да се разиска Законът за противопоставяне на корупцията, Движение за права и свободи и ГЕРБ излязоха от залата и се видя, че няма кворум, всички депутати на Има Такъв Народ се подредиха, с цел да могат в този момент да ви кажат, че са борци с корупцията. Само че тях ги е боязън от тази битка с корупцията.” Това съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

„ Те не желаят нито Бойко Рашков, нито законът за противопоставяне на корупцията да се одобри. Борците с корупцията се виждат по гласуванията. Те имаха опция през вчерашния ден да оставят в програмата разглеждането на този закон, само че в никакъв случай не са го желали, тъй като за този проект за събаряне на държавното управление се оказа, че е работено от дълго време”, акцентира Свиленски.

Той посочи, че на договарянията за държавно управление договарящите от „ Има подобен народ” Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов са приели кандидатурата на Асен Василев за министър-председател. „ Техните думи бяха: Приемаме Асен Василев, само че не одобряваме законът за КОНПИ да мине бързо. Искаме законът да бъде признат септември или октомври месец. Това им бяха изискванията.”

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР