Законът за приемането на еврото ще бъде внесен до месец

...
Законът за приемането на еврото ще бъде внесен до месец
Коментари Харесай

Внасят закона за приемането на еврото до месец

Законът за приемането на еврото ще бъде импортиран до месец в Народното събрание, заяви зам.-министърът на финансите Методи Методиев по време на полемика по тематиката на конгрес " Ролята на проведеното гражданско общество в процеса на присъединението на България към Еврозоната ". По думите му постигането на инфлационния аршин остава главното предизвикателство пред страната ни.

Вицепремиерът Атанас Пеканов показа преимуществата на участието в еврозоната, главното измежду които е " усилването на нашия суверенитет ".

България ще влезе в еврозоната тогава, когато всички си свършим работата, съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов и напомни, че предходната година е имало " спекулации, че надали не ще го създадем принудително ":

" В една много турбулентна международна среда ние да стоим по-силно на картата, ние да сме там,  където се взимат решения ".

Подуправителят на Българска народна банка Нина Стоянова удостовери, че продължава работата по подготовката на страната ни за приемането на единната европейска валута. Според Стоянова е време за осведомителна акция, която да отговори на всички въпроси на хората:

 istock istock
" Това познание да стига до цялото общество на страната и да няма почва за страхове и терзания по отношение на въвеждане на еврото, тъй като това е едно значимо и позитивно събитие за нашата страна ". 

В Министерството на финансите се работи по подготовката на нужното законодателство, добави зам.-министър Методи Методиев:

" В развой на подготовка е и специфичен закон за въвеждане на еврото в Република България. А план на нов закон за Българска национална банка, регламентиращ действието на централното ни банка в границите на еврозоната, следва да бъде утвърден от Министерски съвет и импортиран за разглеждане в Народното събрание ".

Миналата седмица от финансовото министерство изпратиха позиция, с която удостоверяват, че се работи за въвеждане на еврото у нас с целева дата януари 2025 година

Участие във форума взеха и представителите на синдикатите и работодателите, които показаха своята поддръжка за участието на България в Еврозоната и насърчиха институциите да работят интензивно и с бистрота за сполучливата реализация на тази национална цел.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР