Законът за поправките в конституцията съответства с основния закон на

...
Законът за поправките в конституцията съответства с основния закон на
Коментари Харесай

Конституционният съд на Русия одобри поправките, оставящи Путин на власт до 2036-а

Законът за поправките в конституцията подхожда с главния закон на страната. Това реши Конституционният съд на Русия, оповестяват съветските медии.

" Процедурата за влизане в действие на член 1 от закона на Руската федерация по отношение на промените в Конституцията на Руската федерация " За рационализиране регулирането на някои въпроси от организацията и действието на обществената власт " е в сходство с Конституцията на Руската федерация ", се показва в решението на съда.

Становището на Конституционния съд се изпраща неотложно на президента на Русия и не предстои на обжалване.

В събота съдът действия искане от Владимир Путин за инспекция на конституционността на закона за изменение на конституцията. Преди това съветският президент подписа документа.

Както оповестиха от пресслужбата на Кремъл, Путин по-конкретно е изискал съдът да се произнесе по отношение на допустимостта на допълнението на главния закон на страната с изменение, което разрешава на настоящия президент да взе участие в нови избори. Путин попита и за спомагателни условия за влизане в действие на промените в Конституцията.

Националният референдум за измененията в конституцията е плануван за 22 април (сряда), като този ден ще бъде неработен.

Измененията в конституцията влизат в действие, в случай че те бъдат подкрепени от повече от половината гласоподаватели.

Както по-рано изясни прессекретарят на президента Дмитрий Песков, в конституцията се резервира правилото за ограничение на броя на президентските мандати. Щяло обаче да бъде направено еднократно изключение за настоящия президент Путин, с което той ще може да остане държавен глава на Русия до 2036 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР