Законът за мерките и действията по време на извънредното положение

...
Законът за мерките и действията по време на извънредното положение
Коментари Харесай

Законът за мерките при извънредно положение излиза в "Държавен вестник"

Законът за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние е оповестен в броя на " Държавен вестник " от вторник, 24 март, се вижда от уеб страницата на формалното държавно издание.

Част от текстовете на закона бяха прегласувани от депутатите през днешния ден към 15 ч., откакто президентът Румен Радев наложи несъгласие върху тях. След повторното гласоподаване и съобразяването със забележките на президента той издаде декрет за обнародването на нормативния акт.. " Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното несъгласие върху разпореждания от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Това дава опция за ефикасното използване на ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, което е в полза на цялото ни общество ", се показва в позицията на президента.

Новият закон планува, че за периода от 13 март 2020 година до анулацията на изключителното състояние стопират да текат процесуалните периоди по правосъдни, арбитражни и изпълнителни производства, давностните и други периоди, планувани в нормативни актове. Спират се всички оповестени обществени продани и въводи във притежание, оповестени от държавните и частните правосъдни реализатори. Не се постановат запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения, запори върху трудови хонорари и пенсии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР