Законът за личната помощ успя да скара депутатитеРазмяна на остри

...
Законът за личната помощ успя да скара депутатитеРазмяна на остри
Коментари Харесай

Законът за личната помощ успя да скара депутатите

Законът за персоналната помощ съумя да скара депутатите
Размяна на остри реплики в пленарна зала беляза работата на депутатите по второ четене на Закона за персоналната помощ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Въпреки че по текстовете бе реализиран прелиминарен консенсус, финалното разискване не мина без несъгласия. Причина за тях стана депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов, който от парламентарната естрада упрекна водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, както и други депутати от левицата, че отсъстват при разглеждането на подобен значим за обществото законопроект.

„ Искахте да нямаме почивка поради тези законопроекти, а в този момент ви няма. Несе регистрирахте както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден. Почти всички медии не отразиха този факт. Колеги от Българска социалистическа партия, предлагам ви да извършите популистко предложение да работим и по Коледа “, обърна се той към депутатите от левицата.

Отговорът на Българска социалистическа партия не закъсня. Народният представител Антон Кутев напомни случая с майките от самодейността „ Системата ни убива “, които не бяха позволени в постройката на Народното събрание поради надписите на фланелките с претекста, че се нарушава дрескода. „ Корнелия Нинова е вносител на този законопроект, а не вие. Ако вие бяхте вносител, той щеше да бъде много по-рано гласуван и към този момент да бъде реалност. Корнелия Нинова нейната работа си я е свършила. Народният представител е нещо по-високо от това да прави евтини политически заявки “, съобщи Кутев по адрес на Будинов.

Спорът прерасна и в персонални нападки, когато Кутев изиска от Будинов да изясни на какъв брой законодателни начинания е създател, откогато е депутат.

„ Пропуснахте един доста значим политически въпрос. Колегите от Българска социалистическа партия не се записаха през вчерашния ден и през днешния ден, макар че оповестиха, че при значими закони ще се записват. Това съвещание се организира с помощта на депутатите, които се записаха – сътрудниците от ГЕРБ, „ Обединени патриоти “, Движение за права и свободи и ВОЛЯ. Искам да обясните какъв е политическият знак, който давате с отхвърли да се регистрирате “, настоя Тома Биков от ръководещите, който също взе присъединяване в разногласието.

„ Това болшинство и това държавно управление си отиват! Няма да получите регистрация от Българска социалистическа партия! “, бе отговорът на Георги Свиленски от левицата. Той бе безапелационен, че партията му счита закона за значим, само че няма да взе участие в обезпечаването на кворума. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР