Законът за КПКОНПИ влезе в правната комисия в парламента на

...
Законът за КПКОНПИ влезе в правната комисия в парламента на
Коментари Харесай

Законът за КПКОНПИ влезе в правната комисия в парламента на първо четене

Законът за КПКОНПИ влезе в правната комисия в Народното събрание на първо четене, съобщи Българска национална телевизия. Това се случи след шест провалени съвещания до момента.

Дебатите в отрасловата комисия започнаха със разногласия към дневния ред и не престават и в този час. От ГЕРБ желаеха да вкарат за гласоподаване промени в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиените бюлетини.

Очакванията са гласуването на новото антикорупционно законодателство да даде първи сигнали за бъдещето на 47-ото Народно заседание. От " ИТН " обявиха, че ще поддържат предложенията, импортирани от " Продължаваме промяната ".

Те плануват основаването на две разнообразни комисии. Едната ще се занимава с противопоставяне на корупцията и определяне на спор на ползи.

А другата - с отнемането на нелегално добито имущество. Предлага се и основаването на нова фигура в антикорупционната комисия - проверяващи инспектори.

" Идеята за новата комисия за противопоставяне на корупцията се поддържа от сътрудниците ми. И аз, и Има Такъв Народ нееднократно сме казвали: Противодействието на корупцията е приоритет на всички, само че битката с корупцията не е по силите единствено на една партия, било тя и с най-голямата парламентарна група. Подкрепяме разпоредбите за избор на ръководител на КПКОНПИ и фактически кандидатурата на Рашков, изтъквам израза от сутринта " е на масата ". Тоест на разискване и следва да се приказва по тази тематика. Не съм участвал на диалозите през днешния ден с сътрудниците от Българска социалистическа партия. Доколкото разбрах там нито лични кандидатури за Министерския съвет, нито други лични кандидатури са били обсъждани ", съобщи Андрей Михайлов, народен представител от ПГ на " ИТН ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР