Законът за жп транспорта е един от поредните законопроекти, заради

...
Законът за жп транспорта е един от поредните законопроекти, заради
Коментари Харесай

Свиленски към управляващите: Заради вас още 5 г. българите ще се возят в счупени влакове

Законът за жп превоза е един от следващите законопроекти, поради които от Българска социалистическа партия настояват, че този парламент не би трябвало да работи. “Ако този закон бъде признат, нито един български жител няма да бъде удовлетворен “, безапелационни са депутатите от левицата.

„ Това е мнението и на Комисията по европейски въпроси - да не се приема Закона за жп превоза. Станахме член на Европейския съюз, с цел да повишим качеството на живота ни и да защитим правата на българските жители. Вие ги отлагате с още 5 години “, подлага на критика парламентарното болшинство заместник-председателят на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски по време на дебата по измененията в този закон.

„ Още 5 години българските жители няма да бъдат европейски жители. Още 5 години хората ще висят по влаковете, още 5 години няма да има постоянни влакове, още 5 години ще се возят в счупени влакове и през зимата ще чакат дали ще пристигна трен или няма да пристигна “, продължи рецензията си Свиленски.

Социалистът акцентира, че това е с помощта на неналичието на воля у ръководството да промени качеството на обслужване и да обезпечи по-добри влакове: „ Вие - от Граждани за европейско развиване на България, желаете жители за отсрочване европейското развиване на България. Казвате им – чакайте още 5 години “.

Георги Свиленски предизвести, че през 2024 година изтича договорът на националния транспортьор. Ако отлагането продължи, през 2024 година няма да има българска железница, която да вози българските жители.

Заместник-председателят на парламентарната левица взе отношение и по другото предложение на ръководещите - основните секретари на министерствата да вземат участие в ръководството на обществени предприятия и държавни сдружения. Той даде за образец Министерство на превоза – там основният секретар е един, а сдруженията са пет:

„ В кое сдружение тъкмо ще влезе основният секретар – където е най-голяма заплатата ли? “, попита ръководещите Свиленски.

Той разясни, че претендентите би трябвало да се явят на конкурс. „ Тези, които ще го оценят още веднъж са от ръководещите – съгласно вас този човек няма ли да завоюва състезанието? И в случай че се явят експерти, които имат проект и визия за развиване на сдружението, кой ще завоюва този конкурс, в който основният секретар е претендент? Така спечелилият е предупреден “, упрекна в предумишленост болшинството си Георги Свиленски.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР