Законът за извънредното положение е лошо написан и се нуждае

...
Законът за извънредното положение е лошо написан и се нуждае
Коментари Харесай

БСК и КТ Подкрепа: Законът за извънредното положение е лошо написан

Законът за изключителното състояние е неприятно написан и се нуждае от незабавни промени. Около това мнение се сплотиха Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ", и Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара пред Българска национална телевизия. Те разясниха, че там се крие решението за вземането на съществени ограничения за бизнеса по време на рецесията.
" Нека да разбираем ясно, че стопански ограничения няма - мярката е една единствена и тя е ориентирана към заетостта . Затова и позицията на БСК в тристранния разговор беше, че одобряваме Постановлението на Министерски съвет като първа стъпка към пакет от ограничения за превъзмогване на икономическата съсипия “, сподели ръководителят на БСК.
Днес държавното управление би трябвало дефинитивно да одобри решеното от Тристранката през  уикенда, отхвърлено от АИКБ, по отношение на схемата 60 на 40.
Хронологията при " изправянето на кривините " в Закона за ограниченията при изключително състояние можете да видите в тези публикации.
Според Радосвет Радев, " Кучето е заровено в неприятно направения Закон за изключителното състояние. Той трябваше да бъде редактиран през президентско несъгласие. Той дефинира в Кодекса на труда, че има-няма работа служащият би трябвало да получава трудовото си заплащане. Тук, страната споделя милостиво „ ето ви нашата контрибуция, която е 40 или 23%, съгласно другите калкулации ".
Горанов за държавната помощ за бизнеса: Този, който не желае да взе участие, да редуцира служащи
На въпрос дали ограниченията в Постановлението ще бъдат ефикасни, ръководителят на БСК отговори: " Винаги съм считал, че е неуместно да подценяваш работодателя, който е основал веднъж своята компания, нейните активи и пазари, и след това да го подцениш в калкулацията, че той ще остави елементарно да му бъде отнето това, което е постигнал. Работодателят ще си направи най-хубавата калкулация и ще си вземе решението по какъв начин да работи в този миг. "... " Ефектът от това, което ще се случи, ще разберем много по-късно. Според мен най-дълбоките стопански проблеми в резултат на рецесията ще бъдат ясни може би години след нея. Засега е повече от ясно, че шокът, в който се намира страната, респективно стопанството, работещите хора, продължава да бъде повече мъчителен, в сравнение с с ясни дефиниции какъв брой бездънен и какъв брой дълготрайност ", сподели Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара.
Чакаме банкова почивка за заемите и вероятно минимална заплата за самоосигуряващите се
" Тези браншове, които ще закъсат, са главно два типа – тези, които са експортно насочени, чиято верига на доставките излиза отвън рамките на България, и тези, които бяха затворени със заповедта на министъра на опазването на здравето. ", разяснява и свиването на бизнеса във времена на изключително състояние Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа " и добави: " Има някои, които поради влошена пазарна обстановка, по този начин или другояче са закъсали " и даде образец със завода “Арсенал ” в Казанлък.
Куп предприятия лимитират и стопират работа, " Арсенал " почва да работи с нови ограничения
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР