Законът за извънредното положение е лошо написан и се нуждае

...
Законът за извънредното положение е лошо написан и се нуждае
Коментари Харесай

БСК и КТПодкрепа: Законът за извънредното положение е лошо написан

Законът за изключителното състояние е неприятно написан и се нуждае от промени. Около това мнение се сплотиха Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ", и Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара пред Българска национална телевизия. Те разясниха, че там се крие решението за вземането на съществени ограничения за бизнеса по време на рецесията.
" Мярката, взета до момента, е единствено във връзка с заетостта, няма никакви стопански ограничения ", сподели още Радосвет Радев.
Горанов за държавната помощ за бизнеса: Този, който не желае да взе участие, да редуцира служащи
Двамата разясниха формулата за подкрепяне на работодатели от страната 60/40: " Различни са изчисленията. Според финансовото министерство са 40, съгласно изчисленията на всички работодателски организации се заплащат 23/77. ", разяснява Радев, и изясни, че става въпрос за непокритите от страната осигуровки.
Днес държавното управление би трябвало дефинитивно да одобри решеното от Тристранката през  уикенда, отхвърлено от АИКБ, по отношение на схемата 60 на 40.
Чакаме банкова почивка за заемите и вероятно минимална заплата за самоосигуряващите се
Що се отнася до ццялостният резултат от незабавните ограничения в Закона за изключителното състояние: " Ефектът от това, което ще се случи, ще разберем много по-късно. Според мен най-дълбоките стопански проблеми в резултат на рецесията ще бъдат ясни може би години след нея. Засега е повече от ясно, че шокът, в който се намира страната, респективно стопанството, работещите хора, продължава да бъде повече мъчителен, в сравнение с с ясни дефиниции какъв брой бездънен и какъв брой дълготрайност ", сподели Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара.
Хронологията при " изправянето на кривините " в Закона за ограниченията при изключително състояние можете да видите в тези публикации.
" Тези браншове, които ще закъсат, са главно два типа – тези, които са експортно насочени, чиято верига на доставките излиза отвън рамките на България, и тези, които бяха затворени със заповедта на министъра на опазването на здравето. ", разяснява и свиването на бизнеса във времена на изключително състояние Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа " и добави: " Има някои, които поради влошена пазарна обстановка, по този начин или другояче са закъсали " и даде образец със завода “Арсенал ” в Казанлък.
Куп предприятия лимитират и стопират работа, " Арсенал " почва да работи с нови ограничения
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР