Законът за изменение на Закона за здравето ще бъде обнародван

...
Законът за изменение на Закона за здравето ще бъде обнародван
Коментари Харесай

Законът за здравето ще бъде обнародван още днес в извънреден брой на „Държавен вестник”

Законът за изменение на Закона за здравето ще бъде обнародван през днешния ден в ексклузивен брой на „ Държавен вестник”.

Днес в „ Държавен вестник” беше получен подписан от Президента на Република България и подпечатан с държавния щемпел от Министъра на правораздаването декрет за обявяване на Закона за изменение на Закона за здравето. Промените бяха признати през вчерашния ден след над 7-часово съвещание на Народното събрание.

Целта е да се даде опция за опазване на някои противоепидемични ограничения и след края на изключителното състояние, което беше до през днешния ден, по отношение на ковид. Освен това по този начин ще се продължат и икономическите схеми, подхванати от страната, за подкрепяне на засегнатите бизнеси.

Президентът Румен Радев утвърди измененията, макар многократните си рецензии към властта от началото на рецесията с COVID-19. Държавният глава подписа указа за обявяване на измененията със следния мотив: „ За да не се прекъсва обществената и икономическа поддръжка за пострадалите жители и бизнеса в условия на рецесия, растяща безработица и загуба на доходи”.

Според президента обаче има подозрения за някои права на жителите и се чака той да се допита до Конституционния съд. Подробности за това желание на Радев обаче ще бъдат обявени идващите дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР