Законът за горивата обслужва определени интереси и цели да останат

...
Законът за горивата обслужва определени интереси и цели да останат
Коментари Харесай

Домусчиев: Целта на закона за горивата е да останат само големите бензиностанции

Законът за горивата обслужва избрани ползи и цели да останат единствено огромните бензиностанции. Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.
Той дефинира излизането на Българската петролната и газовата асоциация от КРИБ като операция, тъй като бизнес организацията е не е подкрепила закона за горивата, а даже е спомогнала за отлагането му.
„ Още лятото, когато този закон потегли да се прокарва с дейното лобиране на Валентин Златев, КРИБ излезе с остра позиция към избрани текстове в този закон, който визира наши членове. Проведохме редица срещи, на които участваха и Валентин Златев, и ръководителят на Петролната и газова асоциация, и всички заинтригувани страни. След доста диспути и полемики успяхме да изключим земеделците от този закон, само че за останалите остана обещанието, че ще бъдат изключени на по-късен етап”, уточни ръководителят на КРИБ пред bTV.
Домусчиев съобщи, че не е имало разговор за проблемите, свързани със закона. „ Един закон се вкара принудително от един човек, КРИБ внимателно си замълча. АИКБ желаеха от президента Радев да наложи несъгласие, ние се надявахме, че ще се създадат съответните корекции. След като това не се случи, управлението на КРИБ и ръководителите на съответните браншови организации направихме действия този закон да бъде спрян, до момента в който проблемите не бъдат изчистени”.
„ Валентин Златев се пробва да натиска КРИБ, да споделя „ Аз напущам организацията”, нямам нищо срещу. Аз не мога поради ползите на един човек да ощетя ползите на хиляди компании, аз имам кардинална позиция. Може да ми е доста приветлив, само че ролята на КРИБ е да пази бизнеса”, сподели Домусчиев.
Бизнесменът съобщи, че всеобщо компаниите са понижили производството си и чакат по-добри цени на електрическата енергия. Той предвижда, че промишлеността ще издържи до 4 месеца на тези обороти.
Държавата е монополист, тъй като електрическата енергия на самостоятелната енергийна борса се доставя от НЕК, АЕЦ и „ Марица-Изток” 2. Този монопол дава опция за злоупотреби. Факт е, че цените са високи, доближиха в пъти цената от миналата година, надминаха цените в прилежащите ни страни. Това не се управлява и не се ревизира и не се взимат мерки” разяснява Домусчиев.
Председателят на КРИБ съобщи, че плануваният преди Нова година двуцифрен растеж на заплатите може и да не се случи, тъй като българската стопанска система става неконкурентоспособна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР