Законът за горивата е отвратително лобистки. Макар в него да

Законът за горивата е отвратително лобистки. Макар в него да ...

Валери Симеонов: Законът за горивата е като отровно парче торта.


Законът за горивата е отвратително лобистки. Макар в него да има добра идея, като ликвидирането на контрабандата и ликвидирането на сивия сектор, той обрича от 400 търговци 300 да останат без работа. В този вид той е като отровно парче торта. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в предаването ,,Още от деня'' по БНТ.

,,Смятам, че част от текстовете в този закон не са писани от ръката на Емил Димитров, защото той е човек с чисти подбуди. Писан е от други хора. Най-вероятно това са големите фирми, добави още вицепремиерът.''

По отношение на искрите в коалицията Симеонов подчерта, че никога не е имало някакво сериозно напрежение между тях, а само известни разминавания по някои въпроси.

По темата със закона за шума Симеонов заяви, че вече е свикнал министър Ангелкова да бойкотира неговите действия, която изрази желание законът да не важи за морските ни курорти.

,,Въпреки това моята дума се чува повече от нейната. Моите решения получават одобрение от почти всички, а нейните само от едни хора с дебели вратове, коментира той.''

Накрая Валери Симеонов каза, че според него премиерът си върши много добре работата, особено във външната политика.

Източник: novini.bg