Законът за българското гражданство предвижда необхватни възможности за чужденците да

...
Законът за българското гражданство предвижда необхватни възможности за чужденците да
Коментари Харесай

Да получиш гражданство като покажеш няколко милиона наминистър

Законът за българското поданство планува необхватни благоприятни условия за чужденците да получат български паспорт и посредством него достъп до целия Европейски Съюз. Първиятначине като потвърдят български корени, вторият е след дълготрайно пребиваванев страната, третият е при направени вложения над 2 милиона лева(т.нар. златни паспорти), а четвъртият е за особени заслуги.

Оказва се, че особените услуги могат още веднъж да бъдат… направени вложения. Законът основава дублиращи се процедури и в случай че някой чужденец не успее по единия метод, постоянно има друга врата, която да му се отвори. Стига да знае по какъв начин да почука. Анонимността на даващите и вземащите паспорти е обезпечена.

От 2012 година насам министърът на стопанската система е предложил общо 15 чужденци за приемане на българско поданство за особени заслуги. Те са вложили в страната 272.03 милиона лв.. Българските жители не могат да ревизират дали тези вложения за действителни или фиктивни, тъй като цялата информация за тези хора е обгърната в загадка.

Имената и особените заслуги (инвестициите) на въпросните чужденци се пазят с оправданието, че става дума за персонални данни, макар че има надделяващ публичен интерес да се знае кой получава български паспорт. След това с тези документи той може да шества из Европа и да съставлява страната. Министърът на стопанската система категорично отхвърля да оповести кой стои зад направените от него оферти за приемане на поданство. Нито какви са направените вложения.

Сходно е ситуацията и в президентство, което не разполага с информация за направените вложения, само че също не разкрива имената на новите българи с оправданието за персонални данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР