Законът Магнитски в конкретния случай се използва единствено и само

...
Законът Магнитски в конкретния случай се използва единствено и само
Коментари Харесай

Цветан Василев използва закона "Магнитски" за вдигане на пропаганден шум, обяви Цацаров

Законът " Магнитски " в съответния случай се употребява само и единствено за повдигане на звук, само и единствено за агитация. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров в Каварна, заяви " Фокус ".

По думите му е малко необичайно някогашният шеф на банкрутиралата КТБ да бъде приравняван до Сергей Магнитски, тъй като " той не е герой против корупцията в международен мащаб ". " При цялото му почитание към личността Цветан Василев, той не е и в никакъв случай няма да бъде Сергей Магнитски ", добави основният прокурор.

Преди седмица се разбра, че банкерът, който понастоящем живее в Сърбия, се пробва да трансформира своя случай в първото дело по световния закон " Магнитски " в Съединени американски щати. За задачата Василев, който е упрекнат от българското правораздаване за пране на пари и заграбване в изключително огромни размери по отношение на банкрута на КТБ, наскоро е наел вашингтонската юридическа компания JWI Inc. против 50 000 $ на месец да приготви документи, с които да убеди Вашингтон, че е бил незаслужено опетнен и да изиска отбрана по закона.

Този закон, признат от Конгреса, разрешава на американското държавно управление да пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им поради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете.

Според Цацаров Василев е избрал своята тактичност на отбрана, като я очерта в три насоки.

" На първо място - да избяга от правораздаването. На второ място - да се скрие в страна, която с години към този момент протака неговата екстрадиция. На трето място е законът " Магнитски ", посредством който се пробва да вдигне нужния агитационен звук ", сподели още основният прокурор.

Посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин също взе отношение по проблема. Той разгласи, че президентът Доналд Тръмп бил добре осведомен със случая, само че не посочи какво ще е бъдещето на Василев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формулата на КТБ: пари-медии-власт (269)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР