Законът „Магнитски“ показа връзката между корупцията и бедността в България.

...
Законът „Магнитски“ показа връзката между корупцията и бедността в България.
Коментари Харесай

Крум Зарков: Законът „Магнитски“ показа връзката между корупцията и бедността в България

Законът „ Магнитски “ сподели връзката сред корупцията и бедността в България. Петното е върху всеки бизнес, който тръгне да експортира в близост. Една от аргументите да стигнем до глобите по закона е, че непрестанно си заравяхме главите под пясъка.

Това съобщи в студиото на „ Лице в Лице “ Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

„ Очевидно задачата на служебното държавно управление е да хвърля обвинявания и да ги натрупа като камъни, няма да има време те да се потвърдят “, счита пък Радомир Чолаков от ГЕРБ.

На въпроса на Чолаков „ Кой назначи Делян Пеевски за началник на ДАНС? “ Зарков съобщи следното: „ Да, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи избраха Делян Пеевски за началник на ДАНС и понесоха обективна глоба, в това число на избори. Време е тези, които по-късно обаче продължаваха да работят по метода, по който да стигнем до „ Магнитски “, да понесат своята електорална глоба. Това е пътят към нормализация на политическия живот “.

Чолаков добави, че глобените хора не са от ГЕРБ и не може грешките на всички партии по време на прехода да се стоварят върху ГЕРБ.

„ Със сигурност има връзка сред корупцията и бедността на българското общество. От началото на 90-те години обществото е инфектирано от рак. Това са ракови образования, които пуснаха метастази през всичките тези години. Бандитизъм по улиците, насили, митници, окупирани от групировки. Това нещо стартира да се преодолява след 2009-2010 година лека-полека “, безапелационен бе той.

Според Зарков благосъстоянието на един народ се дефинира от доста фактори и корупцията безспорно е един от тях.

Вижте целия диалог във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР