Законът изисква осъдените за сексуално престъпление срещу дете под 13

...
Законът изисква осъдените за сексуално престъпление срещу дете под 13
Коментари Харесай

Предлагат химическа кастрация в Алабама за педофилите

Законът изисква наказаните за полово закононарушение против дете под 13 години да стартират химическа кастрация един месец, преди да излязат от пандиза. Приемът продължава, до момента в който съдът не реши, че повече не е нужен. Престъпниците би трябвало и да заплащат медикаментите, в случай че е отвън финансовите им благоприятни условия.

„ Законът е стъпка към отбраната на децата “, съобщи губернаторът на Алабама Кей Ивий.

Самоволното прекъсване на медикаментите се счита за нарушаване на условното освобождение и нарушителят е бъде заставен да се върне в пандиза.

Щатският конгресмен Стив Хърст, който е вносител на закона, съобщи, че наказването е уместно поради тежестта на закононарушението.

Химическата кастрация се прави посредством банкет на лекарства – таблетки или инжекции, които потискат либидото и вършат невероятно осъществяването на полов акт. Активността на хормона тестостерон се връща до равнищата преди половото съзряване. Ефектът е обратим обаче, в случай че приемът се приключи.

Кастрацията има дълга история, освен в Съединени американски щати, а и по света. След Втората международна война потреблението и понижава, с цел да се възобнови през последните няколко десетилетия. През 1996 година Калифорния се трансформира в първия щат приел закон за химическа кастрация след второ полово посягане против дете. Последваха го Флорида, Айова, Луизина, Монтана и Уисконсин, а Тексас одобри закон за хирургическа кастрация.

Химическата кастрация провокира спорни реакции. Според критиците й насилственото й използване е нарушаване на правата на индивида.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР