Законът е категоричен, че е забранено провеждането на демонстрации на

...
Законът е категоричен, че е забранено провеждането на демонстрации на
Коментари Харесай

Председателят на АПИ посочи, че затварянето на пътища създава условия за инциденти

Законът е безапелационен, че е неразрешено провеждането на демонстрации на републикански пътища, а затварянето им основава условия за произшествия.
Това сподели ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV.
„ Всички действия в обсега на пътя, които водят до застрашаване на сигурността на придвижването - отклонение, спиране или прекъсване на придвижването са изцяло неразрешени и са нарушаване на Закона за пътищата и Закона за придвижване по пътищата.
„ В непрекъснат контакт сме с органите на реда, които имат задължението да откриват изискванията, при които може да се правят съответните дейности.
Вчера в Благоевград и на други дейностите им демонстрират, че те са съответни и те не позволяват затварянето за дълго време на републикански пътища.
Това основава освен неудобства. Това нарушава правата на ползвателите на пътя и основава условия за пътнотранспортни катастрофи и произшествия на пътя . Това е неприемливо “, добави той.
Ремонтът на Автомагистрала „ Тракия ”, където ограничаването е 90 км/ч, ще стартира наесен, даде обещание Георги Терзийски.
В момента се подменят се остарели мантинели в сектора 156 до 208 км на Автомагистрала „ Тракия “, където неотдавна тир се прекатурна и докара до гибелта на 5-ма души.
Той сподели, че не може да каже дали виновността е единствено във лидера. Призна, че настилката в региона не е подобаваща за висока скорост, само че по тази причина тя е и лимитирана там в последните две години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР