Закон, забраняващ на руски кораби достъп във вътрешните води на

...
Закон, забраняващ на руски кораби достъп във вътрешните води на
Коментари Харесай

Украйна забрани достъпа на руски кораби във вътрешните води

Закон, забраняващ на съветски кораби достъп във вътрешните води на Украйна, влезе в действие от 1 януари 2022 година Съответният документ, признат от Върховната рада на 3 декември 2021 година, е оповестен на уеб страницата на Народното събрание, осведоми " Новости ".

Съгласно текста му кораби, плаващи под флага на страната агресор (както се назовава Русия в Украйна), към този момент не могат да транспортират пасажери и товари по интернационалните линии сред речни пристанища. Аналогична мярка е въведена и във връзка с каботажни товарни плавания във вътрешните води на страната.

Освен това документът вкарва възбрана за вписване в Държавния корабен указател на Украйна на плавателни съдове, благосъстоятелност на съветски жители.

Към вътрешните речни водни пътища в Украйна се отнасят реки като Днестър, Дунав, Днепър и други

Руско-украинските връзки се утежниха поради въоръжения спор в Донбас. Киев упреква Русия в интервенция във вътрешните работи, а през януари 2015 година я разгласи за страна агресор. Западът поддържа Украйна и наложи наказания против Русия.

Кремъл твърди, че Русия не взела участие в украинския спор, който бил вътрешен за страната, и бил заинтригуван от превъзмогването на политическата и икономическа рецесия от страна на Киев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР